måndag 31 augusti 2009

Vi är med i tidningen, surströmmingfest och vindruvor :o)

I Lördags var Jesper bjuden till sin klasskompis Mirja som fyllde 7 år.
Jag och Håkan tog under tiden med oss Moa och Felix till Såguddens lekplats för att de också skulle få göra något kul, samtidigt passade vi på att fika på det nya caféet som hade invigning i våras (Det gamla brann ner för flera år sedan)

När vi hade fått våra våfflor kom en fotograf från arvika Nyheter och frågade om hon fick ta kort på oss. Hon frågade Moa vad hon hette och vad gammal hon var, hon svarade Moa Nilsson och 5 år. Frågan kom till Felix och han svarade gråtandes -Vill inte....märktes att han var nyvaken :o) Moa fick tala om vad lillebror hette och att han var 3 år.

Bilden från tidningen

Klicka här för att se artikeln i tidningen :o)

På kvällen var vi bjudna till våra goda grannar på surströmming mm eftersom Jan är från Norrland så vill han gärna äta och bjuda på denna hemskt illaluktande fisk :o)
Jans fru Kerstin som inte heller äter surströmming ställde även fram ris och kycklinggryta, västerbottenost paj, sallad, en god röra och en skål kräftor.

Surströmming


Håkan och Jan åt surströmming medan Kerstin, jag och barnen åt ris och kycklinggryta, kräftor, paj mm Det var så gott och lukten från strömmingen vande man sig vid efter en stund.

Västerbottenost paj


Håkan som inte är en van ätare av surströmming gick efter några surströmmingsfilér över till att äta kräftor istället.
Till efterrätt blev det kaffe med hladdkaka och grädde. En mycket trevlig kväll med god mat, mycket prat och glada skratt. Tack Jan och Kerstin igen!

Måste ju visa bild på våra vindruvor också, det märks att det varit en regnig sommar för de behöver nog några veckor sol till för att bli riktigt blåa och söta, jag smakade en druva som fått rätt färg och den var varken söt eller sur.

Våra blå druvor (som fortfarande mest är gröna)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så roligt med tidningen. :)
Surströmming har jag smakat men det är väl ingen favorit. Västerbottenost paj har jag däremot aldrig ätit men måste göra någon gång.
Ha det fint idag.
Stor kram från Ulrika.

Marica sa...

Vad roligt att ni var med i tidningen! Vad sa Moa och Felix när de var med på bild? =) Tråkigt att jag inte kom hem till mârten, hoppas ni hade roligt! Nu ska jag nog ta och gå hem till Marcus. Vi har fortfarande inget internet hemma. Telia gör felsökning och gudarna vet hur lång tid det tar. Grmmmfff! Hur som helst, hälsa familjen! Kram