Här kommer de utlovade recepten :o)
CHILIBIFF 2 pers.
200 g strimlad biff
50 g bambuskott
1 klyfta vitlök (hackad)
1 gul lök (skivad)
20 blad basilika
1 spansk peppar (Skivad)
1 krm socker
2 msk ostronsås
1 msk soyasås
1 dl vatten
1/2 tsk salt
Tillagning:
Hetta upp oljan och vitöken i en stekpanna på hög värme, rör om då och då i ca 1 min. Tillsätt biffen och låt det steka i 5-8 minuter (tills köttet är klart) Tillsätt därefter resten av ingredienserna och låt steka ytterligare 2 min.
Servera med Jasmin ris
WOKAD KYCKLING MED CASHEWNÖTTER 2 pers.
2 msk olja
1 klyfta vitlök, fint hackad
2 gula lökar (skivad)
200 gr kyckling
5 torkade chili (rostas)
20 cashewnötter (rostas)
1/2 paprika (strimlad)
1 msk vattenkastanjer (eller så mycket su vill ha)
2-3 salladslökar i 4 cm bitar
1 msk soya
1 krm salt
1/2 tsk socker
2 msk ostronsås
Tillagning:
1. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Lägg i vitlöken när oljan är het och woka i ca 1 minut på medelstark värme.
2. Skruva upp värmen och lägg i kycklingen och stek tills den är färdig. Lägg i resten av ingredienserna och woka i ca 3-5 min.
Servera med jasmin ris
FRITERADE GYLLENKNYT
1/2 kg fläskfärs
40 Wontun blad (Wontun pastry)
3 klyftor vitlök
10 vitpepparkorn
1 tsk salt
2 msk ostronsås
2 msk soyasås
1 msk potatismjöl
2 ägg
Olja
Tillagning:
1. krossa vitlök och vitpeppar och blanda med färsen och de övriga ingredienserna.
2. Ta fram wontun bladet och lägg ca 2 tsk fyllning på mitten. Pensla kanterna med lite vatten och forma bladet till en påse, snurra ändarna och nyp ihop.
3. Fritera i het olja i ca 4-5 min eller tills knytena flyter upp.
Tips:
OM du skulle få fyllning över kan du steka det som biffar.
KYCKLINGGRYTA MED RÖDCURRY OCH BAMBU
200 gr kyckling (strimlad)
1 tsk rödcurry pasta
3 dl kokosmjölk
1/2 dl vatten
2 msk fisksås
1 tsk salt
10 blad färsk basilika
1 krm socker
2 dl bambuskott
2 blad kaffier lime-blad
1 röd chili (strimlad)
2 msk olja
Tillagning:
Hetta upp oljan tillsammans med rödcurry pastan i en gryta (sätt plattan på medelvärme), bryn blandningen under konstant omrörning tills blandningen börjar dofta och det ser ut som små öar av olja.
lägg i kycklingen och låt koka tills den är färdig, rör om då och då. Lägg i resten av ingredienserna (utom den färska basilikan), koka samman allt i 8-10 min. Lägg i basilikan och servera med jasminris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar