lördag 15 november 2008

Thaimat, igen...

Tänkte jag skulle visa vad vi gjorde på kursen i torsdags.

STEKTANUDLAR MED FLÄSKFILÉ 2 personer

Stekta nudlar med fläskfilé

Ingredienser:

100 g äggnudlar eller risnudlar
100 g strimlad kycklingfilé, fläskfilé eller räkor
ca 1 dl matolja
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl skivad vitkål
1 ägg
1 dl broccoli
1 msk skivad purjolök
1 tsk socker
1 msk Golden mountain soya sås
1 msk ostronsås
1/2 tsk salt

Tillagning:

Blötlägg nudlarna i ljummet vatten i ca 10 min. Låt de sen rinna av i en sil.
Hetta upp en wok eller stekpanna på medelvärme med matolja, ha i vitlöken, köttet/räkorna och stek i 5 min. Lägg i broccoli, vitkål, nudlarana och ägget, när man knäcker i ägget är det viktigt att röra så det blandar sig och inte stelnar. Smaka av med salt, socker, ostronsås och soyasåsen. Blanda igen och stek allt i 5 minuter.

När vi gjorde denna maträtt så hade läraren uteslutit vitkålen men tagit ca 1,5 dm purjolök och 1/4 av röd paprika istället, så man kan nog byta ut och blanda i efter tycke och smak.



PANANG-KAI (PANANG MED KYCKLING) 2 peroner

Panang-Kai (Panang med kyckling) svårt att ta bilden, det blänker så man knappt ser riset

Ingredienser:

1/2 kg strimlad kycklingfilé
500 ml kokosmjölk
1 msk panang curry paste
3 msk fisksås
2 tsk palm socker
5 st hackade kaffer limeblad
2-4 msk krossade jordnötter
2 st strimlad chili

Tillagning:

Hetta upp 1 dl kokosmjölk med curry pastan ca 2-3minuter. Lägg i kycklingen rör om då och då tills den är färdigkokt. Tillsätt resten av kokosmjölken och resten av ingrediensena. Låt sjuda i ca 5-8 minuter.

Servera ned jasminris.

Inga kommentarer: